Prata!! Teresa Portela, subcampioa olímpica no K-1 200 metros

03 de agosto 2021

A padexeira pontevedresa fixo historia nos seus sextos Xogos Olímpicos conseguindo a súa ansiada e merecida medalla nunha emocionante final, na que foi necesario recorrer á foto finish para establecer os postos de podio

Teresa Portela, nos Xogos Olímpicos de Tokyo
Teresa Portela, nos Xogos Olímpicos de Tokyo / Comité Olímpico Español

Teresa Portela agrandou este martes a súa lenda en Tokyo. Nos seus sextos Xogos Olimpicos, máis que ningunha outra española, por fin logrou subir ao podio e colgarse unha merecida medalla.

Rozárao cos dedos co seu quinto posto en Atenas 2004 e Pequín 2008, cuarto en Londres 2012 e sexto en Río 2016, e agora aos seus 39 anos conseguiu o premio á súa constancia e a toda a súa traxectoria.

A padexeira pontevedresa, que gañara a súa serie pasando directamente a semifinais, sufriu para entrar na final nunha primeira semi repleta de grandes nomes. Pasaban catro mulleres e nunha situación pouco común Portela marcou o cuarto tempo (38.858) empatada coa sueca Linnea Stensils,quinta.Ambas as dúas pasaron á loita polas medallas obrigando a ampliar o campo de regatas cunha novena rúa, a que ocuparía Portela desde o exterior.

Pouco lle importou á deportista do Ría de Aldán, que saíu a por todas nunha emocionante final na que revalidou o seu ouro con récord olímpico (38.120) a gran favorita, a Lisa Carrington (Nova Zelandia). Por detrás a loita foi encarnizada, e de feito houbo que esperar á foto finsih para coñecer o resultado.

Parecía que Teresa Portela metérase no podio, pero inicialmente a organización non lle outorgou ese posto. Foron segundos de incerteza ata que a revisión colocouna segunda cun tempo 38.883, superando á danesa Emma Aastrand Jorgensen 38.901, bronce.

Unha prata que sabe a ouro e que provocou unha explosión de emoción e felicidade en Portela, como demostrou desde a propia embarcación coas bágoas máis doces da súa carreira deportiva. Xa era medallista olímpica.