O Teucro segue de doce e leva o derbi ante o Bueu (27-29)

Pontevedra
01 de outubro 2023

Os xogadores do Teucro celebran o triunfo en Bueu
Os xogadores do Teucro celebran o triunfo en Bueu / Sociedad Deportiva Teucro

O inicio de curso en Primeira Nacional está a ser para enmarcar para a Sociedad Deportiva Teucro, que gañou tres dos tres partidos disputados ata o momento. Os dous primeiros gañounos con autoridade e amplos resultados, pero no derbi contra o Bueu disputado este sábado tivo que sufrir para levar os dous puntos.

Era o terceiro partido consecutivo fóra de casa para os de Irene Vilaboa e, aínda que aínda é pronto para botar foguetes, están a demostrar que esta vez si pode ser posible abandonar esta categoría e devolver ao club onde merécese.

O equipo do Morrazo chegaba á cita da mesma maneira que o Teucro: invicto con dous triunfos na súa marcadora para comezar a tempada, o que antollaba un partido vibrante e atractivo para o espectador.

E comezou mandando no marcador o conxunto local cunha parcial inicial de 5-2 liderado por un José López que anotaba catro dos cinco goles do seu equipo. Refíxose a tempo o cadro pontevedrés e Andrés Pérez devolveu o empate aos dez minutos de xogo para dar paso aos instantes de maior igualdade e enviar o partido ao descanso nun 15-15.

Despois do paso polos vestiarios ocorreu de todo. O protagonismo estaba a ser para as defensas e gardametas, que concedían tan só dous goles en máis de sete minutos, un para cada equipo.

Pero a partir de aí tomou a dianteira o equipo de Lérez enchufando un 0-3, a súa máxima renda do partido, que obrigaba a Luís Montes a parar o cronómetro para tentar reverter a situación (17-20).

Reaccionou a tempo o Bueu, que apertou o resultado para colocarse a un gol do empate, pediu tempo morto esta vez Irene Vilaboa, Xurxo Rivas anotou, o local Eber Dacosta foise ao banco dous minutos e o Teucro aproveitou a superioridade para coller aire e volver ampliar a súa vantaxe (22-25).

Entrou así o partido nos seus 10 últimos minutos nos que os de Pontevedra souberon xogar ben as súas cartas para non cometer erros que puidesen condenalos nos instantes máis críticos a pesar de que o Bueu, a falta de 30 segundos, púxose a un gol da igualada. Alongou o Teucro a súa última posesión e, sobre a bucina, Andrés Pérez sentenciou para anotar o 27-29 final.