Histórica remontada e triunfo nos penaltis da España de Tere Abelleira para meterse en semifinais dos Xogos

Pontevedra
03 de agosto 2024

Tere Abelleira, no partido de cuartos de final dos Xogos Olímpicos ante Colombia / Real Federación Española de Fútbol

Parecía que estaba todo perdido cando Colombia anotou o 0-2 no minuto 52, pero o combinado nacional de fútbol feminino sobrepúxose cos goles de Jenni Hermoso e de Irene Paredes para gañar finalmente por 4-2 na quenda de penaltis. Unha da xogadoras clave do partido volveu ser a pontevedresa Tere Abelleira, que entrou no minuto 72 para dar un lavado de fronte ao xogo do equipo e obrar a remontada.

Salma Paralluelo protagonizou a primeira ocasión do partido cun disparo potente que Tapia despexou sen moverse. Colombia respondeu con Mayra quen avisou cun contragolpe que freou Aleixandri cun placaje. Pouco despois, a ex do Levante entenciou nunha xogada que arrincou cunha posible falta sobre Alexia na medular que o VAR revisou, e na que a ariete colombiana anticipouse a Paredes para bater por baixo a Cata.

España necesitaba reaccionar, pero non atopaba os medios para conseguilo. Pavi estrelou un disparo no pau e Tapia volveu evitar un gol ao atallar unha volea de Aitana tras un centro desde a esquerda de Mariona.

Co marcador a favor Colombia sementou o campo de minas e empezou a perder tempo finxindo lesións e saíndo á contra con Mayra.

Despois do paso polos vestiarios non cambiou o guión e España probou con dous disparos desde fóra da área de Aitana antes de que chegase o segundo tanto de Colombia. Contragolpe liderado por Caicedo, Cata rexeitou o disparo e Santos, anticipándose a Paredes no rexeite, mandou o balón á rede.

Montse Tomé cambiou o sistema de xogo e axitou o banco. Entraron Tere, Jenni e Albae pasou a xogar con defensa de tres, mentres o técnico de Colombia reforzaba o medio para conter o resultado. Mayra volveu asustar ao combinado nacional con outros dous contragolpes e Jenni, a dez minutos para o final, aproveitou un rexeite de Tapi tras centro de Eva Navarro para recortar diferenzas.

España veu arriba con boas combinacións lideradas por Tere Abelleira e o combinado cafeteiro seguiu perdendo. O conxunto arbitral descontou dez minutos no segundo acto e Irene Paredes, no 97, obrou o milagre rematando un centro de Salma.

O acoso español continuou durante a prórroga e as xogadoras volveron crer. Irene volveu tela nun cabezazo que se foi fóra por moi pouco, pero o marcador non se volveu a mover e o partido foise aos penaltis. A lotería da sorte (e tamén da fe) caeu ao lado das campioas do mundo e non fallaron ningún (4-2), logrando o billete para as semifinais dos Xogos Olímpicos de París 2024.