A España de Tere Abelleira cae dolorosamente ante Brasil na semifinal olímpica

06 de agosto 2024

O equipo carioca vencía 4-1 ante unha selección española desfondada, que non se encontrou sobre o campo en ningún momento e foi incapaz desde os primeiros minutos de evitar as contras perigosas do conxunto brasileño. A centrocampista pontevedresa Tere Abelleira foi titular pero era substituída no segundo tempo. Agora España loitará pola medalla de bronce contra Alemaña o venres 9 ás 15.00 horas

Encontro entre Brasil e España nos Xogos Olímpicos
Encontro entre Brasil e España nos Xogos Olímpicos / Selección Española Femenina de Fútbol

Na noite deste martes 6 de agosto, a selección española feminina de fútbol sufriu unha dolorosa derrota ante Brasil por 4-2 na semifinal dos Xogos Olímpicos de París 2024, disputada no Estadio de Marsella.

A pesar do resultado, Tere Abelleira, a xogadora pontevedresa, destacou polo seu esforzo nun encontro marcado polos erros defensivos de España e a eficacia do equipo brasileiro.

O partido comezou de maneira desafortunada para España, cun autogol aos 6 minutos tras un mal despexe da porteira Cata Coll. A pesar deste contratempo,

Tere Abelleira mostrouse desde o inicio como unha das xogadoras máis sólidas dun equipo que estaba moi nervioso e desacertado mentres Alexia Putellas permanecía no banco.

España viuse presionada durante todo o encontro pola intensidade de Brasil, que aproveitou os erros na saída de balón do conxunto dirixido por Montse Tomé.

A pesar da desorganización xeral do equipo español, Abelleira mantivo a compostura, cortando balóns perigosos e evitando perdas que poderían aumentar aínda máis a vantaxe brasileira.

O primeiro tempo rematou con Brasil ampliando a súa vantaxe grazas a un gol de Portilho ao bordo do descanso, deixando a España cunha montaña por escalar na segunda metade.

No minuto 64, con España perdendo 2-0, Abelleira foi substituída por Patri Guijarro nun intento de Montse Tomé por cambiar a dinámica do equipo.

Seis minutos máis tarde, Brasil marcou o terceiro cun remate de cabeza de Adriana con asistencia de Gabi Portilho.

Aínda que España logrou recortar distancias cun gol de Salma Paralluelo no minuto 84, un novo erro defensivo permitiu a Kerolin marcar o cuarto gol para Brasil no minuto 91.

O encontro pechouse cun segundo gol de Paralluelo no tempo engadido, pero non foi suficiente para evitar unha dolorosa derrota.

Agora, España terá que repoñerse rapidamente para loitar pola medalla de bronce fronte a Alemaña o vindeiro venres 9 de agosto.

Brasil xogará a final contra Estados Unidos.